Cikkek

Lakberendezési szempontokat fejleszt a kutya hideg?

Az óév utolsó és az újév első hetét sokan használták arra, hogy kiszabaduljanak a városból és az egyhangú hétköznapokból – túraútvonalakat, síterepeket keresve az aktív pihenéshez. Történetünk szereplői is így tettek, és furcsának tűnik, de mégis ez inspirálta őket arra, hogy a padlójukon kezdjenek gondolkodni. Alexandra szavai:
„Meglepő, hogy mennyi síterep van Magyarországon és milyen könnyen megközelíthetőek.”

Nem akarom reklámozni, hogy melyiket választottuk – a lényeg, hogy a csodás nap után néhány kilométernyit autóznunk kellett hazáig. Napközben, a család fele síelt, míg a másik fele kirándult. Este ötkor a pályanyitástól pályazárásig síelő fiúk ruhájára rengeteg hó fagyott, ezért a havat képtelenség volt leseperni a ruhákról. Mi, a kisebb gyerekekkel az erdőben természetesen megtaláltuk az összes nyakig, vagy derékig érő hóbuckát.
A síterepről nagyjából 40 perc alatt hazaértünk, de már a teázóban és a kocsiban is biztos jelek utaltak arra, hogy otthon különös kegyetlenséggel bánik el velem az élet, ha nekem kell majd az összes olvadó szutykot feltakarítani az előszobából. Az előszobában pedig szépen leolvadt a hó a ruhákról és bár tudtommal a csupa havas erdőben senki nem állt bokáig sárban, az előszoba mégis sötét színű lével kezdett megtelni 5 pár csizmából/túracipőből. Na, kutyánk biztos nem lesz!


Elképzelhetetlen volt számomra a lakásban 5 perc alatt keletkezett kosz mennyisége, de már túl vagyok a traumán. A történet természetesen csak színesebb lett azáltal, hogy a pindur előszobánkban két felnőtt és három gyerek eddig még soha sem fért el. Így akinek nem volt türelme kivárni a folyosón a bent lévőket (rajtam kívül senki), azok hangos „Anya” kezdetű és számtalan egyéb módon folytatódó – „éhes vagyok / hol a papucsom / melegíts kakaót / ugye ma nem kell fürdeni / csak a LEGO-ért megyek be” csatakiáltásokkal csörtettek egészen a nappali közepéig és a konyhába. Mindezt teljes túraruházatban és gondosan átlépve a falatnyi felmosórongyot, amit előrelátóan készítettem oda, még a reggeli indulás előtt. A nappali közepén egy hirtelen fékezést követő Mátrixos egyensúlyozás közben emlékeztek vissza arra a nyári beszélgetésre, amikor a hét főbűn egyikeként a világos szőnyeg össze strandhomokozását iktattuk törvénybe. A szőnyeg ezért most megúszta, maradt tehát az előszoba-, a konyha és a fél nappali latyakmentesítése.

A családi parlament szavazása

Az estéhez közelebb érve egy csésze gőzölgő teával a kezemben kezdeményeztem egy soron kívüli ötletbörzét az otthoniakkal. A fő napirendi pont otthonunk állaga volt, illetve annak megőrzése. Sajnos arra nem számíthattam, hogy a vaddisznó csordámat megnevelem. Előterjesztésem lényege ezért az volt, hogy az előszoba laminált padlója korábban a tegnapi vízözön tizedétől is ledobta már magáról a laminált fóliát az elmúlt 4 év során – először csak kisebb, majd mára már nagyobb felpöndörödésekkel.

Erre ki kell valamit találni, ha ennyi vizet fog kapni. Az ilyen kosz mennyiség után maradó apró homokszemek karcolásától kifakuló laminált fólia szintén nem kívánatos. Erre is ki kell valamit találni, ha fontos, hogy néz ki a padló, amikor tiszta. A gyerekek – vétójogukkal élve – ügyesen kiharcolták, hogy hideg kőpadló ne legyen ott, ahol le kell venni a cipőt. Erre is ki kell valamit találni. A saját vétójogom mindig gyenge lesz ahhoz, hogy a takarítás alól felmentést kérjek, ezért a természetes fa hatás mellett érveltem. Erre is ki kell találni valamit. Szóval legalább legyen egy tartós, jól tisztán tartható, komfortos meleg burkolatom, ami tetszik is! A kép illusztráció, de senkit ne tévesszen meg, ez egy 100%-ban vízálló meleg burkolat, az összetéveszthetőségig tökéletes fa hatással.


Pénztár felé félúton

Teljesen megdöbbentő újdonságokat láttunk a szalonban, mert nem gondoltam, hogy itt tart már a termékfejlesztés. Egy 100%-ban vízálló Designflooring LVT/Vinyl és Aqua-step között vaciláltunk. E két gyártó terméke illett legjobban a mi életmódunkhoz. Mindenki döntse el, neki melyik jobb egyes helyzetekben. A burkolat gyönyörű famintázatú és megtévesztően eredeti, a 15-20 év garancia időszak végéig szívesen nézném bármelyiket.

Mitől vízálló például az Aqua-step? A fóliát hordozó üreges szerkezet vízhatlan műanyag. A többi már hasonló, mint egy szokványos laminált padlónál, csak nem púposodik a széle, mert ha víz szivárog a hordozórétegre, az nem duzzad meg és dobja el magáról a fóliát, mint a HDF. És még számos előny zaj, karc/kopás, hőellenállás, újrahasznosítás, tisztítás, extrém teherbírás terén (garázs, üzemek).

A padló szalonban pénzügyi kérdésekben számítottam még némi vitára, de addigra már mindenki belátta, hogy mit kell tennünk. Fizetéskor a közönséges laminált padlónál drágább burkolat birtoklásától sem éreztem magam úri dámának, csak egy 20 évre előrelátó háziasszonynak. A korábbi padlómmal viszont csak Suvix Tercsinek érezném magam, aki teljesen hiába sikálja a padlót, mert az a padló egyre csak csúnyább lesz.”


Happy end a padlószalonban

Azt gondoljuk, Alexandra története mindennapos, az események teljesen szokványos láncolatával és következményeivel. A 21. században nem időzünk haszontalan dolgokkal, de kényelemre és élhető térre vágyunk. Léteznie kell olyan megoldásnak, amivel a padlóhoz fűződő viszonyunk korszerűbb, egyszerűbb, tisztább, tartósabb és kényelmesebb lesz. Egy ilyen megoldáshoz azonban végig kell gondolnunk, hogy télen/nyáron milyen mennyiségű és minőségű a kosz, másrészt idővel mindannyian megelégeljük a csupán néhány évig tartó félmegoldásokat. A történetet egy olyan vásárló elbeszéléséből jegyeztük le, akinek az értékesítőnk szinte semmit nem mondott, csak végighallgatta Őt. Ezután elég volt rámutatni a meleg burkolatok legújabb fejlesztéseire és a „Vízálló? Kopásálló? Van rá legalább 15 év garancia?” kérdésekre mind meggyőző IGEN-t mondva, a lakás belső világához választott színben és mintában megrendelni a megfelelő mennyiséget.
Alexandra azóta a fürdőszobát is pontosan ilyen burkolattal fedte le – élvezve, hogy a víz már nem a lakás ellensége és a fát a megtévesztésig utánzó felület a technikai paraméterein túl is melegebbé varázsol bármely helyiséget. Most azon gondolkodik, hogy egy ilyen nap végén a latyak eltűntetés után – egy pohár vörösborral a kezében – belecsöppenjen egy Marmorin álomkád hihetetlenül kényeztető valóságába. Mert megérdemli.


Happy end Nálad is?

Érdekel, hogy milyen trükkökkel tudnak a meleg burkolatok 100% vízállóságot teljesíteni és a megtévesztésig élethű fa hatást produkálni akár padlófűtés esetén is? Keresd a korszerű és trendi Vinyl, vagy Aqua-Step meleg burkolatokat és a Marmorin álomkollekciót!

Legyen happy end a találkozásunk! 🙂