Cikkek

A gyerekszoba ideális laminált padlója

Mit válasszunk, milyen padló a legjobb ma a kicsik szobájába? A gyerekszoba kialakítása és berendezése mindig nagy fejtörést okoz, hiszen nyilvánvalóan a lehető legjobbat, legtökéletesebbet akarjuk a számunkra legfontosabbaknak. Ergonomikus kiságyat, bájos gyerekbútorokat, pihe-puha kényelmes ágyneműt válogatunk, és akár órákat töltünk el a szoba falszíneinek, dekoratív mintáinak megtervezésével, hogy csemeténk számára valóban otthonos és biztonságos légkört teremthessünk. De mi kerüljön a padlóra? Ezen is érdemes éppúgy eltöprengeni, hiszen az első biztonságos talajt mégiscsak kis szobájuk padlója jelenti majd számukra…

A lehető legjobbat akarjuk a csöppségeknek, ez persze csak természetes! Apropó természetes: a natúr, természetes anyagokban sokan látják a megoldást, hiszen ezek tartalmaznak a legkevesebb káros anyagot, miközben magas minőséget, kellemes, otthonos légkört teremthetünk általuk. A valódi parkettákat pontosan emiatt kedvelik oly sokan, ám tudvalevőleg ezek nagyon drágák és komoly figyelmet, rendszeres ápolást igényelnek, amire – valljuk be – kisgyerekek, család és munka mellett nem biztos, hogy marad időnk. Persze, senkit se szeretnénk lebeszélni a gyönyörű, természetes, és újra nagyon divatos valódi fa parkettákról, azonban semmiképpen se ajánljuk ezeket a gyerekszobába. Az ápoló olaj ugyanis könnyen csúszóssá teheti a padló felületét, a természetes fa puha anyagába pedig belenyomódhat a legó, vagy az építőkocka, így maradandó sérüléseket, karcokat okozva a méregdrága fa burkolaton. Ezért a gyönyörű HARO faparkettákat, melyek kézzel készítettek, inkább a nappalikba, otthonunk közösségi tereibe, vagy a kevéssé igénybevett szülői hálóba ajánljuk.

Padlószőnyeget szintén sokan választanak, hiszen pihe-puha és kényelmes, a kicsi nem fázik fel a földön ülve játék vagy mesehallgatás közben…
Azonban, ha emellett döntünk, nagyon alaposan válasszunk, hiszen a legtöbb padlószőnyeg allergiát okozhat, könnyen megtelepszik a szálak között a por, és más egyéb szennyeződések. Arról nem is beszélve, hogy milyen nehezen tisztítható: egy-két életkorral járó baleset bizony hamar meglátszik rajta és idő előtt tönkreteheti, felújításra ítélheti a gyerekszoba padlóját. Laminált padló és vinyl maradtak még a kínálatban, ám sokan ezektől is ódzkodnak, attól tartva hogy csúszik, hangos, esetleg ártalmas lehet az egészségre. Nos, a mai innovatív gyártók már erre is kellőképpen rácáfoltak! Melegburkolatok, laminált padlók, vagy a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vinyl padlók közül is számos különleges, egyedi igényekre kifejlesztett kollekciót találhatunk, melyeket kifejezetten a gyermekek, valamint a gyermekes családok igényeihez fejlesztettek ki.

Mert milyen is az ideális gyerekpadló?

Elsősorban megelőzhetőek általa a balesetek, vagyis nagyon lényeges: a gyerekszobába szánt padló nem csúszik. Másodsorban környezet – és egészségbarát, gyártója kerüli a PVC-t, és a különféle, nagyon mennyiségben allergiát is okozható adalékokat, lágyítószereket és PVC-t. És persze, a szülők igényeiről se feledkezzünk meg: az ideális gyerekszoba padlója halk, csendes, és mindenekelőtt könnyen tisztítható és strapabíró, hogy a fáradhatatlan kis játékosok kreativitásának semmi se szabhasson gátat.

CSÚSZÁSGÁTLÓVAL ELLÁTOTT PADLÓK

Ön tudta, hogy az EGGER laminált padlóit csúszásgátló felülettel látták el, már a gyárakban?
Ennek köszönhetően kiválóak előterekbe, irodákba – ahol többnyire sietnek az emberek és sokan fordulnak meg. Higiénikusabbak, mint a szőnyegek, és jóval egyszerűbbek burkolhatóak a hidegburkolatoknál. Nem véletlenül oly népszerűek gyerekszobába is – hiszen itt is folyton folyvást nagy sietség, rohanás van, a fáradhatatlan örökmozgók pedig így biztonságban lehetnek, ha nem csúsznak meg a fogócska közben a padlón. Az IBD Magyarország az EGGER laminált padlók hivatalos hazaim képviselete, így a leggazdagabb választékot, legszélesebb, élőben bemutatott termékkínálatot náluk találja majd.

100%-ban PVC – ÉS LÁGYÍTÓSZERMENTES MENTES, EGÉSZSÉGES PADLÓK

A HASRO DISANO padlóira teljes joggal mondhatjuk, hogy egészségesek, ugyanis 100%-ig PVC- és lágyítószermentes vinyl padló-alternatívát képviselnek, miközben kiválóan egyesítik a parketta és a laminált padlók legjobb tulajdonságait!

Ezáltal tehát egy kellemes, puha, lábmeleg, ugyanakkor strapabíró, csendes és könnyen ápolható felületet kapunk.

A dizájnpadlók pedig amellett, hogy egészséges, tudatos választásnak bizonyulnak – emellett még rendkívül dekoratívak, divatosak is.

A HARO gyár egyébként kiemelten nagy hangsúlyt fektet az egészséges és károsítóanyag-mentes padlókra. A DISANO by HARO dizájnpadló pedig mindamellett, hogy halk, csendes, puha, lábmeleg, strapabíró, és még könnyen is ápolható – még otthonunkat is egészségessé teszi. Lévén, hogy a DISANO padlók nem tartalmaznak sem PVC-t, sem pedig lágyítószereket és ftalátokat, így jogosan kaphatták meg a Kék Angyal valamint az Eco pecséteket is. Így tökéletesen ideálisak otthonunk bármely helyiségébe, a gyerekszobába pedig különösen! Ha pedig napfényes helyiségbe választjuk, a színfakulástól sem kell tartanunk: a DISANO padlók még az UV fénnyel szemben is ellenállók, így a színfakulás már a múlté!


3. CSENDES, KIFEJEZETTEN HALK PADLÓ

A HARO gyár a sok fejlesztése között már az egészen halk, csendes padlókat is megtalálhatjuk!

A hagyományos laminált padlókhoz képest 30%-al csendesebb SILENT PRO, és a 60%-al csendesebb SILENT CT kifejezetten ideális megoldás a gyerekszobába – ahol a sok ugrálás, legózás, építőkocka hangjait muszáj tompítani. Így már nincs többé az az annyira zavaró, idegesítő trappolás, kopogás, csörömpölés hangja a padlón…

Döntsünk akár a SILENT PRO, akár a SILENT CT mellett, ezek – ahogy a nevük is mutatja – csendes hatást garantálnak, melyhez nem csupán az innovatív anyagok, hanem a HARO egyedülálló burkolási technológia is nagyban hozzájárul!

Ezekhez a padlókhoz egy alátét, egy hangszigetelő anyag már gyárilag is rá lett kasírozva a padlóra, melynek köszönhetően a padló ténylegesen csendesebb.


4. A PUHA, ERGONOMIKUS, TERMÉSZETES PARAFA PADLÓ

Bizonyára Ön is hallott már a puha, természetes parafa padlókról! Mind az EGGER, mind a HARO, de nyilván több gyár kínálatában is fellelhető.

Mit érdemes tudnunk a PARAFA PADLÓRÓL? Érintésre kellemesen langyos, kézmeleg, kiválóan szigeteli a hőt és a hangot, könnyen lerakható, egyszerű a kezelése, a tisztítása – a dizájn, a külső megjelenítés szempontjából pedig számtalan lehetőséget kínál!

A HARO parafa padlói a fejlődés és a több százéves tradíciók nyomán vidám, barátságos légkört, puha járófelületet, és mindenekelőtt egészséget visznek otthonainkba.

Valamennyi HARO termékhez hasonlóan, a HARO parafa modelleket is az utánozhatatlan német minőség jellemzi. A padló alapanyaga a parafa tölgy kérge, melyre kerül a dekor, és végezetül egy innovatív és speciális felületkezelés, a Permadur. Ennek köszönhetően válik a HARO Parafa padló ilyen ellenállóvá: ez az UV fénnyel keményített rugalmas lakkfelület folt – és karcállóvá teszi, és a védőrétegnek köszönhetően még ellenállóbb, még könnyebben tisztítható.  Ez pedig szintúgy ideális tulajdonságnak számít csemetéink birodalmában…